Dingen om te doen in Faro

De hoofdstad van de Algarve is een veelzijdige stad die mensen aantrekt om verschillende redenen. Als kustplaats is het gemakkelijk om te genieten van de eeuwige geneugten van zon, stranden, bars en geweldige zeevruchten. Maar er is ook een zeldzame natuurlijke omgeving net voor de kust, een lagune met een doolhof van waterwegen tussen eilanden. De Ria Formosa zoals bekend is een habitat voor het meest diverse en kleurrijke vogelleven dat je zou kunnen hopen, en de schelpdieren die in deze wateren worden gekweekt, hoeven niet ver naar de verleidelijke visrestaurants van Faro te reizen. Bovendien is gevangen binnen de oude muren van Faro een vredige oude stad vol met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad.

Laten we de beste dingen om te doen in Faro verkennen:

Arco da Vila

in 1812 kreeg de oude waterpoort van Faro een opvallend neoklassiek herontwerp. Dit werd gedaan door de Italiaanse architect Francisco Xavier Fabri en verwelkomde de zeevarende bezoekers van Faro op een statige manier. Er zijn frontons, een balustrade, pinakels en een klokkentoren, bovenop een permanent ooievaarsnest. Net boven het portaal ziet u een standbeeld van St. Thomas van Aquino in een nis. Deze opening in de muren van Faro gaat helemaal terug naar de Moorse tijd, en als je de poort passeert, is dat 1000 jaar oude metselwerk nog steeds zichtbaar.

Cidade Velha

Je kunt deze boog bij de jachthaven gebruiken om de oude binnenstad van Faro te betreden, die dag en nacht is in vergelijking met de rest van de stad. Deze enclave is veel stiller, met calçada Portuguesa, witgekalkte huizen overdekt met terracotta tegels en kleine pleintjes waar u eenzame restaurants kunt ontdekken. Zorg voor het prachtige plein voor de kathedraal, die rijen sinaasappelbomen heeft. Het bisschoppelijk paleis op dit plein is het voormalige huis van de bisschoppen van Faro en dateert uit de 16e eeuw. Er zijn af en toe tentoonstellingen en je moet naar binnen gaan om de bibliotheek in oosterse stijl en het trappenhuis met tegels te zien.

Praia de Faro

Het is niet verwonderlijk dat het populairste strand rond Faro ook het dichtst en gemakkelijkst te bereiken is. Praia de Faro loopt enkele kilometers langs de oceaanzijde van Ilha de Faro, een van de drie zandbanken in de buurt van de stad. Bereikbaar vanuit Faro met de auto, bus en in de zomermaanden, een veerboot, het centrale gedeelte van het strand is de drukste en meest bebouwde kom. Winkels, bars, restaurants en mensen verspreiden zich in dit gebied. Voor een stillere ervaring ga je naar het oostelijke uiteinde. Populaire delen van het strand worden in de zomer bewaakt door strandwachten, hoewel gezien het zeer koude zeewater in het gebied (maximaal 60 F / 15,5 C), u eerder geneigd bent uw tijd door te brengen met werken aan uw kleurtje of genieten van een drankje bij een van de lokale bars dan heel lang de golven trotseren!