Reizen Faro

Faro is de hoofdstad van de prachtige regio Algarve. Het ligt aan wat velen de mooiste kust van Europa zouden noemen. Je kent de Algarve misschien niet, maar de beelden komen je vast bekend voor. Denk aan brede goudgele stranden met ruige rotspartijen; authentieke en historische Portugese dorpjes; een geweldig warm en zacht klimaat (het hele jaar door) en uitstekend eten in de lokale cuisine!

Het zijn, onder andere, de bovenstaande dingen die de Algarve wereldberoemd maken en het een van de populairste plekken maakt om de vakantie door te brengen. En terecht omdat de stranden niet alleen bekend staan ​​om hun natuurlijke schoonheid, maar ook om de prachtige zonsondergangen. Om te genieten van de Algarve kun je naar hoofdstad Lissabon vliegen en vanaf daar met de auto of de trein richting het zuiden reizen. Voor wie slimmer boekt is een vliegticket naar Faro misschien een beter idee. De luchthaven ligt namelijk in het hart van de regio en is uitstekend verbonden met heel veel bestemmingen in Europa. Ook de aanwezigheid van goede openbaar vervoersverbindingen naar omringende plaatsen en steden (maar ook naar Lissabon, de Spaanse zuidkust en zelfs een snelle trein naar Porto) en de lage kosten voor autohuur maken dit een goed vliegveld.

Vliegveld Faro 

Meer dan 90% van het luchtverkeer op de luchthaven van Faro bestaat uit internationale vluchten met herkomst en bestemming in Europa. Het is dan ook een écht vakantievliegveld dat in de zomermaanden vele malen drukker is dan in de winterperiode. De landen met veel routes naar Faro zijn onder andere het Verenigd Koninkrijk (Londen, Manchester, Liverpool, Schotland en meer) en wordt op de voet gevolgd door Duitsland (Berlijn, Munchen, Dusseldorf), Ierland en ook Nederland staat hoog op het lijstje. Je kunt vanaf bijna alle Nederlandse vliegvelden naar Faro vliegen. Natuurlijk vlieg je vanaf Amsterdam Schiphol met de bekende vakantievliegers Transavia en TUI op pad maar ook easyJet biedt goede deals aan naar Zuid Portugal. Vanaf Eindhoven, Rotterdam, Maastricht en Eelde vlieg je met oa. TUI, Transavia en Ryanair naar Faro. voor meer deals tijdens uw vakantie https://travelclown.nl/

Vaak scheelt dit behoorlijk wat geld. De ideale luchthavens dus voor goedkope vluchten naar Faro. in totaal zijn er 30 tot 40 Europese steden met directe vluchten naar Faro, hoewel dit aantal kan variëren afhankelijk van de tijd van het jaar. De meeste vluchten naar Faro worden verzorgd door lowcost airlines zoals Easyjet, Jet2.com of Ryanair, die ook een van zijn Europese bases vanuit de luchthaven van Faro exploiteert en het grootste aandeel heeft aan vluchten van en naar de Algarve.