Vakantie in Faro

Faro is een plezierige, zij het alternatieve vakantiebestemming. De stad is ideaal als u een authentieke Portugese ervaring wilt, in plaats van een strandvakantie.

Toeristisch advies: Faro heeft geen stranden die op loopafstand van het stadscentrum liggen, dit is geen stad voor een strandvakantie.
Faro biedt geschiedenis en cultuur, samen met een gevarieerde selectie van cafĂ©s, restaurants en bars. Omdat het een grote stad is, is er een goed nachtleven en dit is meestal gericht op Portugese klanten, in plaats van op buitenlandse toeristen. Overdag heeft Faro een niet gehaaste en rustige sfeer, maar ‘s nachts is er een verrassend bruisend en sociaal nachtleven.
Faro is een aanbevolen vakantiebestemming als je een onrustige of onverschrokken bezoeker bent, omdat het een goede uitvalsbasis is om de Algarve te verkennen. Tavira ligt op slechts 40 minuten met de trein naar het oosten, Vilamoura ligt op 30 minuten met de bus naar het westen, en zelfs Lagos aan de westkant van de Algarve kan worden bereikt met een directe trein.

De stranden van de regio Faro zijn enkele van de minst drukke in de Algarve, maar vereisen een bus- of veerbootreis om ze te bereiken. Als u op zoek bent naar een puur strandvakantie, dan zijn er veel betere bestemmingen, zoals Albufeira, Vilamoura of Praia da Rocha. Als u een vakantie naar Faro overweegt, moet u zich ervan bewust zijn dat dit een belangrijke woonstad is en niet een mooie of verzorgde badplaats. Sommige delen van de stad zijn vervallen (maar zijn volkomen veilig) en bevinden zich helaas op de belangrijkste busroute naar de stad, wat een slechte eerste indruk van Faro geeft. Deze mening verandert altijd wanneer het historische centrum en de haven worden ontdekt!