Vervoer naar Faro

De stad Faro heeft een vrij bevoorrechte locatie die wordt versterkt door de nabijheid van de luchthaven van Faro. Er zijn verschillende nationale en internationale reguliere luchtvaartmaatschappijen die Algarve verbinden met verschillende grote Europese steden.

De luchthaven van Faro is de belangrijkste internationale luchthaven van Algarve en Zuid-Portugal en ligt slechts 7 km ten zuidwesten van het stadscentrum van Faro.

Aangezien de luchthaven van Faro de belangrijkste toegangspoort tot Zuid-Portugal is, is er zeer beperkt openbaar vervoer dat rechtstreeks vanaf de terminals van de luchthaven vertrekt.

De lokale busdiensten zijn nummer 14 en 16. Deze twee routes zijn de enige openbaar vervoeroptie om van de luchthaven naar de stad Faro te reizen. Er zijn ook taxi’s beschikbaar.

Met de auto naar Faro reizen:

De regio Algarve is gemakkelijk te bereiken vanaf elke plek in continentaal Europa. Er is een behoorlijk goed netwerk van snelwegen en tweebaanswegen waarmee men Faro in aantrekkelijke regio’s van Zuid-Portugal kan bereiken. Vanaf de stad Lissabon duurt het ongeveer 2 uur en 30 minuten via de snelweg (A2). En vanuit Spanje (Andalusië) duurt het minder dan een uur via de snelweg A22.

Met de trein naar Faro:

Het centrum van Faro is gemakkelijk te bereiken vanuit Lissabon met de trein. De lunchtickets van Lissabon naar Faro moeten vooraf worden geboekt vanaf een treinstation of via de CP-website. Een reis vanuit Lissabon kost ongeveer € 20 tot € 30 enkele reis, afhankelijk van de service. Je hebt ook de keuze om via de Alfa Pendular-treinen te gaan, wat een beter niveau van comfort biedt met gratis WiFi en buffetservice. Houd er echter rekening mee dat alle tickets vooraf moeten worden geboekt.

Met de bus naar Faro:

Het laatste alternatief voor het openbaar vervoer is de bus. De bus vanuit Lissabon duurt ongeveer 3 tot 4 uur en kost ongeveer € 16 voor een enkele reis. Je kunt een bus nemen met Eva of Rede Expresso vanaf het busstation van Sete Rios. Als u uit Sevilla, Spanje komt; Je kunt ook de bus nemen met Eva, Damas of Eurolines. Het kan ongeveer 1 tot 3 uur duren voor de prijs van € 21 voor een enkele reis.