Waar moet je rekening mee houden als je een auto wil huren in Portugal ?

Als mensen je vragen waar je het allerbest kunt eten zal je waarschijnlijk kiezen voor Frankrijk. Als je wordt gevraagd waar je denkt dat je de mooiste ambachtelijke producten zult vinden, zou je Italië kunnen zeggen. Voor een mooie strandvakantie denk je waarschijnlijk aan Zuid-Spanje. De waarheid is echter dat al deze dingen samen gebracht worden in een prachtig land, namelijk Portugal. Naast de Mediterraanse zon is het Portugese eten even indrukwekkend en veel goedkoper.

Een aantal van de mooiste stranden ter wereld bevinden zich in de Algarve terwijl enkele van de beste wegen ter wereld zich in de Dour-vallei bevinden. Door de grootte van het land kan je in Portugal verschillende bestemmingen bezoeken tijdens je vakantie en zijn de meest belangrijke trekpleisters nooit meer dan een paar uur van elkaar verwijderd. Geniet van het verblijf in Portugal door een auto te huren.

Huur een auto en maak een mooie rondreis door Portugal:

Portugal is een land dat contrasten symboliseert met veel gevarieerde landschappen. Het land zit vol met belangrijke toeristische attracties. Sommige van deze attracties zijn eigenlijk alleen met een auto goed te bereiken. Als je Portugal wil bezoeken zul je een auto nodig hebben. Dit is een gemakkelijke manier om Portugal op een redelijk goedkope wijze te verkennen. Op onze website www.autoportugal.nl vind je goedkope autoverhuur in Faro. Op de website vind je ook een prijsvergelijking van huurauto’s van verschillende verhuurbedrijven, die je op de luchthaven op kunt halen. Autoverhuur in Portugal heeft een aantal voordelen :

  • De meeste auto verhuurbedrijven zijn op elk moment van de dag bereikbaar.
  • Met autoverhuur bespaar je tijd en geld. Je hoeft geen tijd te verspillen met het wachten op openbaar vervoer.
  • Je bent onafhankelijk en kan uitstapjes plannen op het moment dat het jou uitkomt.
  • De meeste verhuurbedrijven bieden klanten de mogelijkheid om een enkele reis te huren. Op de ene plek huur je de auto en je kunt deze op een andere plek weer inleveren.

Autorijden in Portugal:

Portugal heeft een uitgebreid wegennet en de meeste snelwegen zijn in goede staat. Veel van deze wegen zijn tolwegen dus zorg ervoor dat je genoeg contant geld meeneemt. De E1 is de meest gebruikte route van het noorden naar het zuiden. Deze verbindt Faro met Lissabon en Porto. De E802 gaat door het oosten van het land en de A22 bevindt zich tussen oost en west langst de kust van de Algarve.

  • Over het algemeen geldt op stadswegen een maximum snelheid van 50 km/h. Voor wegen buiten de steden geldt 90 km/h en op de snelweg 120 km/h.
  • Je moet aan de rechterkant van de weg rijden en links inhalen.
  • Alle inzittenden moeten een gordel dragen.